SEO tanácsadó munkában

A keresőoptimalizálás ma már minden weboldal számára nélkülözhetetlen. A megfelelő SEO tanácsadó megtalálása azonban közel sem olyan egyszerű. Az alábbiakban éppen ezért azzal foglalkozunk részletesebben, hogyan találjunk tapasztalt SEO szakembert céljaink és sikereink elérése érdekében.

Milyen téren segíthet egy SEO tanácsadó?

Egy tapasztalt SEO szakember számos téren segítséget nyújthat egy induló, vagy már régóta üzemelő weboldal és tulajdonosai számára. Alapjában egy keresőoptimalizálásra specializálódott szakértő az alábbi szolgáltatási portfólióval szolgálhatja ki igényeinket:

 • weboldal elemzése SEO szempontból
 • weboldal optimalizálása SEO szempontok alapján
 • SEO tanácsadás
 • kulcsszavak kutatása, elemzése
 • szövegírás keresőoptimalizált elvek mentén
 • tartalmak optimalizálása
 • minőségi linképítés
 • konkurencia elemzése

Miért lehet nehéz jó szakembert találni?

A keresőoptimalizálás terén az ügyfelek számára az okozhat nagy fejtörést, hogy a valóban megbízható, profi SEO szakértőket valamilyen módon ki kell szűrniük. A nehézségek azonban ott kezdődnek, hogy gyakorlatilag bárki kijelentheti magáról, hogy ért a keresőoptimalizáláshoz. Konkrét akkreditált képzés ugyanis ezen a téren még nincs, hiszen maga a Google kereső algoritmusa is titkos, így csak az addigi szakmabeli tapasztalatokra, illetve saját tapasztalataikra támaszkodhatnak.

Milyen szempontokat vegyünk figyelembe SEO szakértő kiválasztásakor?

Szerencsére, ahogy a SEO szakemberek számára adott egyfajta bázistudás a témában, úgy a leendő ügyfelek számára is adott néhány szempont, ami alapján szűrhetik a jelentkezőket a SEO szakemberek népes táborában. Ilyen  egyébként teljesen logikus szempontok többek között a:

 • szakmai tudás
 • szakmai hitelesség
 • kommunikációs készség
 • szolgáltatás ára

SEO szakértő tudásának felmérése

Ügyfélként, ha nem vagyunk tisztában a SEO jelentőségével persze sokkal nehezebb a megfelelő szakember kiválasztása is. Egy kis utánajárást követően azonban sokkal könnyebb lehet az adott szakértő tudásának felmérése is. Ezen a téren érdemes lehet érdeklődnünk a legújabb algoritmus frissítések hatásairól, vagy hogy ő maga honnan értesül ezekről az információkról.

Referenciák megtekintése

Amelyik SEO szakember biztos a tudásában az biztosan készséggel megosztja velünk eddigi sikereit, konkrét adatokkal, grafikonokkal. A korábbi referenciák által tehát az ügyfelek is meggyőződhetnek arról, hogy ténylegesen egy megbízható SEO szakemberrel van dolguk.

Megfelelő kommunikáció ügyfél és szakember között

A keresőoptimalizálás egy hosszú folyamat, ezért érdemes már az elején mérlegelni, hogy az adott szakértő képes-e a mi fejünkkel gondolkodni és megfelelően azonosulni a kívánt célokkal. Amennyiben ugyanis nincs mega kémia a keresőoptimalizálás sem biztos, hogy olyan sikeres lehet.

Keresőoptimalizálás ára

Végül, de persze nem utolsó sorban fontos szemügyre vennünk, hogy mennyiért is hajlandó a kiszemelt SEO szakértő elvégezni oldalunk keresőoptimalizálást. Ezen a téren a nagyon alacsony ár nagyon gyanús lehet, míg  a magas árfekvésű szolgáltatások a költségeinket szaporíthatják csak feleslegesen. Ezért ezen a téren az arany középútra érdemes törekedni.

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.