munka a SEO tanácsadás során

A siker érdekében a SEO ma már egy megkerülhetetlen feladatnak tekinthető. Ahhoz azonban, hogy ezt megfelelően ki is aknázhassunk, érdemes tisztában lennünk azzal, hogy miért lehet szükségünk SEO tanácsadás szolgáltatásra és milyen előnyöket tartogathat számunkra egy ilyen szakértő segítsége.

Mi értelme a SEO-nak?

A keresőoptimalizálás nélkül ma már nem lehet boldogulni, legalábbis akkor, ha valóban sikeresek szeretnénk lenni weboldalunk üzemeltetése során. A SEO lényege ugyanis abban rejlik, hogy egy weboldalt, bizonyos szavakra, kifejezésekre a Google vagy más keresők listájának elejére, vagy ami még jobb, a legelejére igyekszik juttatni.

Mivel Magyarországon az emberek túlnyomó többsége a Google keresőjét használja, ezért nem meglepő módon a SEO szakemberek is ennek kiismerésére törekednek és ehhez igazítják módszereiket is.

Fizetett hirdetés nélkül ugyanis igen nehéz bekerülni az első oldalra az organikus találati listán, de hosszabbtávon mindenképp megtérülhet a befektetett idő és energia, sőt a weboldalunk látogatottsága által, bevételünk is.

Keresőoptimalizálás előnyei

Akik tehát sikeresek akarnak lenni és ki akarják aknázni a virtuális térben rejlő potenciált vállalkozásuk növelésére, azoknak a keresőoptimalizálás egy elsődleges tényező. Ennek oka, hogy számos olyan előnyt biztosíthat számunkra, amivel a versenytársaink fölé kerekedhetünk.

Ilyen SEO előnyök például a:

 • vásárlószám növelés
 • hosszútávú versenyelőnyt jelenthet
 • költséghatékony marketingeszköz
 • csökkenthetők vele a költségeink is.

Mit vizsgál egy szakember a SEO tanácsadás során?

Természetesen a legjobb, ha már szinte a legelejétől SEO szempontok mentén indítjuk el weboldalunkat, de a már meglévő oldalak optimalizálása is megoldható egy képzett SEO szakember számára.

Amennyiben már egy meglévő oldalt kell elemezni, akkor a SEO tanácsadás során fel kell mérni egy weboldal jellemzőjét, melyek közé tartozik a

 • weboldal technikai felépítése (technikai SEO)
 • szükséges kulcsszavak megléte
 • weboldal belső tartalmi felépítése, minősége (on-page SEO)
 • weboldalra mutató hivatkozások, tartalmak és azok minősége (off-page SEO, linképítés)
 • fizikai üzlethelyiség esetén annak optimalizáltsága (local SEO)

Ezek vizsgálata során a tapasztalt szakember felmérheti, min kell javítani, illetve mi az ahol jelentős erősítés szükséges, ahhoz hogy jobb helyezést érhessünk el az organikus találati listában.

Mikor forduljunk SEO szakemberhez?

A fenti kérdésre a legegyszerűbb válasz, hogy csak akkor, ha valóban szeretnénk sikeres weboldalat üzemeltetni, ami hosszútávon maga vonzza be a vásárlókat, drága hirdetések nélkül. Amennyiben részletesebben belemennénk, akkor a kérdésre a válasz az lehet, akkor forduljunk SEO szakértőhöz ha:

 • szeretnénk elérni az emberek 90%-át, akik csak a találati listák első oldalát nézik meg
 • szeretnénk elérni a legjobb három helyezés valamelyikét, amire az emberek 2/3-a kattint
 • szeretnénk elérni az 1. helyezést, ami a kattintások közel felét kapja

Egy megbízható, tapasztalt SEO tanácsadó ennek elérésében komoly segítségünkre lehet, de persze arra érdemes felkészülni, hogy ez egy hosszú folyamat lesz.

Tags:

No responses yet

Leave a Reply

Your email address will not be published.